Внутрішньо переміщений ландшафт

0
136

Масштабна мистецька подія – «Внутрішньо-переміщений ландшафт» 11 листопада 2023 року зібрала в місті Суми провідних ленд-арт митців, художників, а також музейників, галеристів, педагогів, студентів та шанувальників мистецтва з Сумської, Київської, Львівської та Харківської областей. На базі урбаністичної локації «Хіросіма» в Центральному сумському парку відпочинку, митці представили свої твори.

.

.

.

 

Організатором мистецького проєкту «Простір покордоння: внутрішньо переміщений ландшафт» виступила організація ленд-арт симпозіум Могриця «Простір покордоння» (куратор – Ганна Гідора) за підтримки Goethe-Institut в Україні.

.

.

.

«Внутрішньо переміщений ландшафт» — це мистецький ленд-арт проєкт про зміну відносин з оточенням в умовах війни, про зв’язок між людьми та місцями і механізми, за якими він виникає та підтримується.

– Проєкт об’єднує Київ, Харків, Суми та Львів у прагненні прослідкувати, як змінюється ландшафт і погляд команди на нього. Як трансформується сприйняття землі, понівеченої війною, та які є можливості її відновлення? Проєкт охоплє ще й досвіди переміщень і зміни контексту та їхній вплив на мистецькі практики, – говорить Ганна Гідора.

.

.

.

У «Внутрішньо переміщеному ландшафті» беруть участь 30 митців та мисткинь, що створюють роботи в чотирьох містах України, де також проводяться зустрічі, лекції та дискусії в партнерських інституціях.

.

.

.

Сумську секцію представили митці: Анна Кохан, Олег Кохан, Наталія Кохан, Роман Лінник, Олександр Федоренко, Тимофій Осипов, Марина Фенота, Саша Садовська, Марина Тодорчук, Ірина Ганаза та Костянтин Аленінський.

.

.

.

Останній, презентував громадський проєкт, результатом якого у 2022 році в місті Суми з’явився топонім – «Могрицька» (колишня вулиця Сєдова, на Баранівці).

.

.

Партнери мистецького проєкту виступили: The Naked Room, Національний центр «Український дім», ЦСМ «Єрмілов Центр», Jam Factory Art Center, Львівський муніципальний мистецький центр, галерея АртПростір на Театральній/Суми.

Мистецьку подію, що подарувала гостям та учасникам відчуття позитиву у цей важкий для кожного час, із задоволенням відвідали шанувальники мистецтва.

 

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

Фото автора, Ганни Гідори, Костянтина Аленінського

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут