Гастрофутуризм: презентація сучасної футуристичної кухні

0
363

Одним із яскравих заходів футуристичної програми до 140-річчя Давида Бурлюка, стала презентація сучасної футуристичної кухні та концепції авторського закладу «Бурлюк drive». Підготовлений проєкт Лебединським господарством «Ферма Еко» (Ярина Багатиренко та Валерій Чалий) спільно з Леонідом Моісеєнком.

Презентація футуристичної кухні стала справжнім сюрпризом для шанувальників творчості Давида Бурлюка – гостей виставки “Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk”. Адже разом із футуризмом в образотворчому, вони дізналися і про футуристичне кулінарне мистецтво. Тож, не тільки «сало, вареники і борщ», а й різноманітні страви із делікатесних равликів та сиру тофу – прокладають сьогодні дорогу українській кухні в майбутнє (future).

.

– Як і образотворче мистецтво, сучасна футуристична кухня уникає плагіату й вимагає творчості та оригінальності, – говорить Ярина Багатиренко.

Доповнювала концепцію футуристичної кухні – надзвичайна атмосфера закладу «Бурлюк drive», де оригінальні інтер’єри, незвичайне поєднаннями продуктів та яскрава подача – асоціюється не так з повсякденною їжею, як із шоу чи сучасним мистецтвом. Це не дивно – адже надихалися організатори ідеями відомих футуристів – Томазо Марінетті, Гійома Аполлінера та Давида Бурлюка.

.

Презентація футуристичної кухні також співпала із ще однією подією – першою маленькою річницею (1 рік) офіційній назві «Урочища Бурлюк» – місця народження Давида Бурлюка. І що приємно, кожного року «бурлюківська» тема знаходить в Лебедині все нові й неочікувані форми для реалізації.

Гості презентації гастрофутуризму висловлюють щиру подяку Валерію Чалому, Ярині Багатиренко, Леоніду Моісеєнку, працівникам ФГ «ФЕРМА-ЕКО» й закладу «Бурлюк drive», та бажають ідеям футуристичної кухні максимального поширення та чимало нових шанувальників.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут