«Звірокостури бурлючили» у художньому музеї

0
369

16 липня 2022 на базі Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва відбувся фото-пленер «Звірокостури бурлючать», що організований Сумським фототовариством «Друзі Дагера» до 140-річного ювілею від дня народження відомого українсько-американського художника-футуриста Давида Давидовича Бурлюка (1882 –1967).

 

Футуристичний фото-пленер поєднав у собі не лише ідеї футуризму в образотворчому мистецтві, а й творчість відомого сумського майстра Леонтія Костура та фотомистецтво дагерівців. Як результат – справжнє «ФУТУРОМАРЕННЯ», що стало актом візуалізації цього складного, суперечливого, але насправді настільки цікавого феномену, яким є сучасний український футуризм.

 

– У цьому проєкті ми намагаємося якось представити ось ці впливи, зобразити прояви ідей футуризму у різних видах мистецтва, створюючи, інколи, зовсім неочікувані навіть для нас самих поєднання, – говорить Сергій Гуцан.

 

Атмосферу футуристичного фото-пленеру доповнили сюрреалістичні інтер’єри порожніх залів Лебединського художнього музею. Таке, дійсно, не часто побачиш. Адже, навіть під час Другої Світової війни та окупації Лебедина у 1941-1943, музей не припиняв працювати.

 

Виставку, за результатами фотопленеру «Звірокостури бурлючать», можна буде побачити 23 липня 2022 року в місті Суми (артдворик на Воскресенській). Деталі – на сторінці Фототовариства «Друзі Дагера» у фейсбук.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут