В подаровану Дмитром Живицьким раму – оформили роботу Василя Кричевського

0
247

Цими днями отримала своє продовження історія нещодавнього візиту голови Сумської обласної державної адміністрації Дмитра Живицького до Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва. Нагадаємо, 21 липня 2022 року голова Сумської області Дмитро Живицький відкривав у Лебедині Міжнародну мail-art виставку «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk» (2022), присвячену 140-річному ювілею відомого українсько-американського художника-футуриста та одного із головних діячів українського авангарду Давида Бурлюка (1882–1967). Тоді ж, серед іншого, Дмитро Олексійович передав в дар музею кілька подарунків, в тому числі й дерев’яну різну раму.

Дмитро Живицький на відкритті Міжнародної мail-art виставки «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk»

Сьогодні ж, музейні працівники оформили у цю раму живописну роботу іншого видатного уродженця Лебединщини та Сумщини – Василя Григоровича Кричевського (1873-1952), чий 150-річний ювілей будемо відзначати на початку 2023 року. Нову раму отримала робота «На півдні» (1923), подарована музею особисто Василем Кричевським на прохання засновника та першого директора художнього музею – Бориса Руднєва.

Дмитро Живицький на відкритті Міжнародної мail-art виставки «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk»

Тож, таким чином з’явився своєрідний місточок від 140-річного ювілею Давида Бурлюка до 150-річного ювілею Василя Кричевського – двох найбільш відомих художників, уродженців Сумщини.

Кричевський В.Г. (1873-1952) “На півдні” (1923)

Щодо самої рами, то виготовлена вона у лебединській майстерні «Бук» (майстер Сергій Буката). Цінність для музею такого подарунка обумовлюється й тим, що рами для картин – це не просто «одяг», вони є продовженням твору мистецтва. І цю досконалість завжди шанують найвідоміші митці України та світу, серед яких звісно був, і Василь Кричевський, який часто навіть робив дизайн рам для своїх картин.

В художньому музею дякують Дмитру Живицькому за подарунок та підтримку мистецьких починань Лебединського міського художнього музею.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут