Четверо американських мейл-артистів підтримали проєкт «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk»

0
267

Ще четверо художників мail-art із Сполучених Штатів Америки доправили свої роботи до Лебединського художнього музею, в рамках міжнародного мистецького проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», що реалізується до 140-річчя україно-американського художника-футуриста Давида Бурлюка (1882-1967). Це, зокрема, роботи Akiko Ichikawa (Brooklyn, NY, USA), Harley Spiller (Woodside, NY, USA), Reid Wood (Cleveland, OH, USA), Mim Golub Scalin (Richmond, VA, USA).

Загалом, на сьогодні вже 10 художників мail-art із США приймають участь у проєкті «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk».

Akiko Ichikawa (市川 明子, Ichikawa Akiko, or アキーコー・イーチカーワ, Akiko Ichikawa) — міждисциплінарна художниця, редактор та письменниця-активістка, яка живе в Нью-Йорку. Вона пише про сучасне мистецтво та культуру для Flash Art, Art in America, Hyperallergic та Morning Magazine.

Народилася в Sagamihara (Kanagawa, Japan). Akiko Ichikawa емігрувала до Сполучених Штатів зі своєю родиною, коли їй було три роки. Вона, її брати і сестри виросли в передмістях Бостона та Нешвілла. Навчалася фотографії, живопису та малюванню в Vanderbilt University.

Продовжила навчання Akiko Ichikawa в Brown University, зосереджуючись на візуальному мистецтві під керівництвом Annette Lemieux, Leslie Bostrom, та Walter Feldman. Навчання закінчила з відзнакою. Перебралася до Нью-Йорка, вступила до програми MFA Хантера, де навчалася у Gretchen Bender, Robert Morris, and Andrea Blum, отримала стипендію для навчання на факультеті скульптури в Slade School of Art in London.

Концептуально мистецтво Akiko Ichikawa існує як перформанс, інсталяція та мережеве мистецтво. Вона представила першу ітерацію своєї роботи в парку скульптур Сократа в Лонг-Айленд-Сіті, Квінс; PERFORMA в Artists Space, наступну на Ямайці, Квінс; потім на Бієнале жінок-художників в Інчхоні, Південна Корея; у галереї On Stellar Rays в Нижньому Іст-Сайді; у Ньюарку, штат Нью-Джерсі, в Центрі сучасного мистецтва Алджіра, а також у Вашингтоні, округ Колумбія. Akiko Ichikawa також працює як історик мистецтва.(детальніше – https://en.wikipedia.org/wiki/Akiko_Ichikawa ).

Harley Spiller – художник, колекціонер, куратор і музейний працівник, який наразі обіймає посаду директора Franklin Furnace Archive, мистецької організації, що розташована в Брукліні, штат Нью-Йорк, місія якої полягає в тому, щоб представляти, зберігати, інтерпретувати, прозелітувати та відстоювати від імені авангардного мистецтва, особливо форм, які можуть бути вразливими через інституційну занедбаність, культурну упередженість, їх ефемерний характер або політично непопулярний вміст.

Власні роботи Harley Spiller знаходяться в постійних колекціях MoMA (Нью-Йорк); Музей штату Нью-Йорк; Смітсонівський національний музей історії Америки; та Університет Торонто Скарборо. Він писав для Columbia University Press, The New York Times, Oxford University Press, University of California Press та The Wall Street Journal.

Harley Spiller має ступінь бакалавра англійської літератури в Північно-Західному університеті; ступінь магістра ліберальних досліджень з відзнакою Нової школи соціальних досліджень; він внесений Книгу рекордів Гіннеса з колекціонування.

 Його книга Keep the Change: A Collector’s Tales of Lucky Pennies, Counterfeit C-Notes, and Other Curious Currency (Princeton Architectural Press 2015), за версією The New York Times «прекрасно написана та розроблена». (детальніше – https://artsandculture.umbc.edu/event/circa-presents-nicolas-dumit-estevez-raful-espejo-ovalles-with-harley-spiller/ ).

Reid Wood народився в 1948 році в Charlotte (North Carolina, USA), і виріс у Chattanooga (Tennessee). Навчався у Oberlin College, де отримав ступінь бакалавра та магістра студійного мистецтва у 1970 та 1972 роках. У 1981 році він приєднався до мережі Mail Art, використовуючи назву «State of Being». У 1994 році він почав довготривалу співпрацю з Karl Young (та іншими) – спочатку за допомогою факсу, а потім за допомогою зображень електронною поштою, яке тривало до 2007 року. У січні 2006 року він започаткував блог Haven’t-Garde Art, де публікує щоденні візуальні пости. (детальніше – https://www.favagallery.org/blog/2020/05/22/studio-tour-with-artist-reid-wood ).

Mim Golub Scalin подружжя американських педагогів образотворчого мистецтва Mim Golub та Chuck Scalin (детальніше – https://www.pinterest.com/pin/569635052867881210/ )

Нагадаємо, арт-проєкт до 140-річчя Давида Бурлюка (1882-1967) реалізується Лебединським художнім музеєм спільно з Сумською мережею арт-локацій. Триватиме він до 01 липня 2022 року, й завершиться виставкою мейл-арту у залах Лебединського художнього музею.

Умови участі у проєкті прості: відправити звичайною поштою творчі конверти, авторські листівки, невеличкі малюнки на вказану нижче адресу. Формат вільний. Адреса Лебединського міського художнього музею імені Б.К.Руднєва: площа Волі, 17, м. Лебедин, Сумська обл., Україна, 42200 (Lebedyn Art Museum, postcode 42200, 17 Volia square, Lebedyn, Sumy region, Ukraine).

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

______________________________________________________________

Підтримати Лебединський міський художній музей можна:

– через сервіс міжнародної електронної платіжної системи PayPal – lebedyn.com.ua@gmail.com 

– та краудфандинговий майданчик PATREON – https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

Будемо надзвичайно вдячні, навіть за найменшу допомогу!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут