Підтримати Лебединський художній музей можна на Patreon

0
275

Відтепер, підтримати мистецькі проєкти Лебединського міського художнього музею можна через краудфандинговий майданчик PATREON https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

У зв’язку із повномасштабною війною росії проти України, під загрозою опинилася велика кількість творчих проєктів 2022 року. Зокрема, і «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», що присвячений 140-річному ювілею відомого україно-американського художника-футуриста Давида Давидовича Бурлюка (1882-1967). Art-проєкт реалізується спільно художнім музеєм та сумською Мережею art-локацій.

Давид Бурлюк народився 21 липня 1882 року на хуторі Семиротівка на Лебединщині, нині це Сумська область. Він був живописцем, графіком, художником театру, критиком, поетом. Його вважають одним із засновників футуризму. Нова поетична і художня школа була проголошена і задекларована завдяки ініціативності Бурлюка. Він брав активну участь у виступах футуристів, поєднуючи ролі теоретика, поета, художника і критика.

Після революції 1917 року Бурлюк емігрував спочатку до Японії, а потім до США. У Нью-Йорку Бурлюк видавав журнал «Колір і рима». Багато мандрував. Його виставки відбувалися в багатьох містах Європи, Австралії й Америки.

Основна частина творів Бурлюка зберігається у меморіальному музеї художника у Нью-Йорку. Деякі твори є в колекції українських музеїв, в тому числі – кілька екслібрисів у Лебединському художньому музеї імені Б.К. Руднєва.

На місці, де був хутір Семиротівка, у 2020-2021 роках активісти, спільно із художнім музеєм, створили туристичну арт-локацію «Урочище Бурлюк». Відповідний топонім офіційно був затверджений сесією Лебединської міської ради 10 серпня 2021 року.

Тож, художній музей звертається до донорів за підтримкою заходів проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk».

В рамках цього проєкту продовжується (анонсований у січні 2022 року) міжнародний мailart, участь у якому вже взяли 38 митців із 17 країн світу. При чому, не дивлячись на війну, проєкт продовжується. Нещодавно пошта відновила доставку творчих пакетів від учасників. Також проєктом передбачено випуск каталогу виставки «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», проведення art-пленеру та інших мистецьких заходів в Урочищі Бурлюк – місці народження Давида Бурлюка.

Саме тому, музей просить донорів підтримати заплановані заходи, адже через війну, фінансування музею значно обмежене.

Підтримати Лебединський міський художній музей можна на PATREON https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

Долучайтеся до благодійного проекту!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут