Святкова Art-програма: Новий рік в Урочищі Бурлюк

0
977

Туристична локація «Урочище Бурлюк», навіть взимку, продовжує привертати до себе увагу. І воно не дивно, адже Урочище – це справжня лебединська легенда – місце народження Давида Бурлюка, відоме ще під назвою зниклого хутора Семиротівка.

Там можна не лише насолоджуватися краєвидами й унікальною природою, а й зануритися у мистецтво та вивчати його історію. А історія ця насправді захоплююча… Підтвердили це сумські бурлюкознавці, дослідники футуризму із художньої студії «BurliukLoft» (інша назва – «Пантеон Сумщини») Костянтин Аленінський, Сергій Гуцан та їхні друзі, що в ніч з 31 грудня 2019 на 01 січня 2020 зустрічали в Урочищі Новий Рік.

«Вийшло цікаво, красиво, затишно і незвично! – говорить член спілки фотомайстрів України Сергій Гуцан. – Всі виявилися підготовленими… З подарунками один одному і з вмінням приносити користь у спільній справі! Багаття було таке (дякую Романе), що я впевнений, тільки пожежа Рима при Нероні могла його перевершити! А художник Костя (Аленінський) розробив спеціальну фарбу, щоб малювати при мінусовій температурі… І малював, і намалював, і в нього були глядачі і поціновувачі».

– Всі разом ми зробили ВЕЛИКЕ СВЯТО! – говорить Костянтин. – Дякую всім хто віддав частину душі для цього!

Футуристичне свято вже привернуло увагу багатьох охочих, не обов’язково, навіть знайомих з творчістю Бурлюка, що пропонують нові і цікаві Art-проекти в Урочищі Бурлюк. Тож, про Урочище говорять все більше, і не лише в Україні…

І хоча, назва «Урочище Бурлюк» неофіційна, та головне, що локація живе своїм життям, яке поступово виходить за регіональні рамки. До речі, на момент публікації матеріалу виповнився рік та один місяць, як мистецтвознавці, громадські організації Сумщини й міста Лебедина, а також нащадки Давида Бурлюка звернулися до Рябушківської сільської ради щодо найменування безіменного урочища в «Урочище Бурлюк». До цього часу всі чекають хоча б відповіді.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

Фото: Сергій Гуцан (https://www.facebook.com/sergei.gutsan)

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут