До mail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk» прибула робота із Португалії

0
221

В рамках міжнародного мail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», до Лебединського художнього музею прибула вже 7-ма робота із Португалії. Свою творчість надіслала – Maria Jose Silva-Mize (Const-Boaventura de Sousa, Portugal).

Maria Jose Silva-Mize – відома португальська художниця мail-art. Як пояснює сама Maria, «малювання завжди було однією з її великих пристрастей, а не просто хобі».

Бажання займатися мистецтвом почало проявлятися спонтанно в останні кілька років. Тож,  Maria почала вивчати мистецтво в промислових і комерційних школах з вивченням основних технік малювання.

Абстракціоністський живопис, який становить найважливішу частину її робіт, безсумнівно, був тим, що спокусив її найбільше, оскільки дозволив їй дати волю своїй уяві та переповнити свої почуття та емоції. Завдяки чарівності та природній красі острова Са́н-Міге́л (порт. Ilha de São Miguel) – Азорські острови – місця її щорічної відпустки, з 1998 року її пристрасть до абстракційного живопису поступилася місцем фігуративному живопису з пейзажами з цього острова.

Сильні та життєрадісні кольори втілюють її стиль живопису.

На сьогоднішній день до Лебединського художнього музею прибули більше 170 робіт від понад 100 художників із 30 країн світу. Реалізується мail-art проєкт «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk» спільно Сумською мережею арт-локацій (художник К.Аленінський).

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут