Італієць Ruggero Maggi приєднався до mail-art проєкту «Futurism: David Burliuk – 140»

0
265

В рамках мail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», до Лебединського художнього музею прибули роботи італійського мail-art художника Ruggero Maggi.

Ruggero Maggi народився в Турині (Італія) в 1950 році. Сьогодні він мешкає в Мілані. Maggi — італійський художник, який почав працювати з мережею мейл-арт у 1975 році. Раніше він займався візуальною поезією (з 1973 року).

Його інтереси: візуальна поезія (з 1973), копіювальне мистецтво, книги художників і Mail Art (з 1975), лазерне мистецтво (1976), голографія (1979), рентгенівське мистецтво (1980) та хаотичне мистецтво, засноване на теорії хаосу (з 1985).

З 1975 року Maggi влаштовував кілька заходів і проектів Mail Art. У 1979 році він організував першу виставку Mail Art в Мілані, а наступного року здійснив свій перший Mail Art проект «Amazonic Trip» (присвячений Abel Luis, E.A. Vigo‘s son).

Його роботи експонувалися на кількох виставках по всьому світу. Брав участь у 49-й бієнале у Венеції, у проекті «Поетичний бункер» та у Бієнале в Сан-Паулу (1980). З 1985 року він також займається хаотичним мистецтвом, заснованим на вивченні хаосу та ентропії. Один із його проектів під назвою «Об’єднані заради миру» був натхненний Мальвінською війною. Він разом із Джоном Хелдом працював над проектом «Тінь», присвяченому трагедії в Хіросімі.

У 2007 році був куратором 52-ї бієнале у Венеції, де показав свій проект «Camera 312 – promemoria per Pierre», присвячений Pierre Restany. У 2008 році був куратором проекту «Depth 45 – Michelangelo at work», а в 2009 році влаштував site-specific інсталяцію з нагоди 20-ї річниці падіння Берлінської стіни. За словами Pierre Restany, «Істина є основним критерієм естетики Maggi» (www.ruggeromaggi.it).

Нагадаємо, реалізується арт-проєкт до 140-річчя Давида Бурлюка (1882-1967) Лебединським художнім музеєм спільно з Сумською мережею арт-локацій. Триватиме він до 01 липня 2022 року, й завершиться виставкою мейл-арту у залах Лебединського художнього музею.

Умови участі у проєкті прості: відправити звичайною поштою творчі конверти, авторські листівки, невеличкі малюнки на вказану нижче адресу. Формат вільний. Адреса Лебединського міського художнього музею імені Б.К.Руднєва: площа Волі, 17, м. Лебедин, Сумська обл., Україна, 42200 (Lebedyn Art Museum, postcode 42200, 17 Volia square, Lebedyn, Sumy region, Ukraine).

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

______________________________________________________________

Підтримати Лебединський міський художній музей можна:

– через сервіс міжнародної електронної платіжної системи PayPal – lebedyn.com.ua@gmail.com 

– та краудфандинговий майданчик PATREON – https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

Будемо надзвичайно вдячні, навіть за найменшу допомогу!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут