Сінгапур – 30-а країна-учасниця mail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk»

0
238

В рамках міжнародного мail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», до Лебединського художнього музею прибула перша робота із Сінгапура (Південно-Східна Азія). Свою творчість направила відома художниця – Gloria Keh (Singapore).

Gloria Keh – художниця з Сінгапуру, що дуже захоплена допомогою благодійним організаціям через своє мистецтво. Черпаючи своє натхнення в матінці-природі, літературі та поезії, Gloria Keh знаходить свободу, задоволення та внутрішній спокій через своє мистецтво. Живопис — це духовна практика для Gloria, яка особливо любить вести художні щоденники та створювати мандали (у стародавній санскритській мові індуїзму і буддизму мандала означає «коло». Традиційно мандала – це геометричний дизайн або візерунок, що представляє космос або божества у різних небесних світах).

Народилася художниця в китайський астрологічний рік дракона (1952 рік). Її першим вчителем був її покійний батько, художник Martin Fu. Та, не тільки її батько багато малював, але й її старший брат мав пристрасть створювати акварельні картини, а мама проводила своє дозвілля, малюючи чорно-білі комікси. У дорослому віці Gloria вивчала мистецтво мандали та символізм у Мельбурні, Австралія, і пройшла мистецьке навчання в Сінгапурі (вчителі з фаху – Georgina Fode та Gregory Burns).

У 2008 році Gloria Keh, використовуючи своє мистецтво на службі людству, заснувала Circles of Love – мистецьку некомерційну благодійну програму. Вона брала участь у понад 80 виставках, як на місцевому, так і на міжнародному рівнях. Її перша закордонна персональна виставка відбулася у Відні (Австрія), у січні/лютому 2018 року в галереї Steiner. У квітні 2018 року її роботи були виставлені на виставці New York Art Expo. У грудні 2019 року Глорія виставлялася в Art Basel Red Dot Miami разом із Gallery Steiner.

Її роботи знаходяться у приватних колекціях в Сінгапурі, Малайзії, Індії, Шрі-Ланці, Індонезії, Австралії, Новій Зеландії, Великобританії, Швейцарії, Італії, США, а тепер – і в Україні. Gloria Keh – член Міжнародної федерації культури та мистецтва (ICAF). Gloria була нагороджена Міжнародною премією Andrea Mantegna у 2017 році на бієнале сучасного мистецтва в Мантуї, Італія (Mantova Biennale of Contemporary Art). Станом на липень 2020 року Глорія отримала 18 міжнародних мистецьких нагород.

Протягом наступних кількох років Gloria Keh сподівається, що зможе взяти участь у мистецькій резиденції, пропонуючи майстер-класи зцілення за допомогою мистецтва мандали та ведення художніх журналів. Вона також сподівається провести ще одну персональну виставку лише своїх великих полотен. Більше про Gloria Keh (https://www.facebook.com/gloriakeh88)https://www.gloriakeh.com/ та  https://www.monatgallery.com/artists/gloria-keh/

Разом зі своєю роботою, Gloria Keh направила організаторам виставки теплі слова підтримки та побажання миру Україні, що написала на авторській листивці.

Нагадаємо, на сьогоднішній день до Лебединського художнього музею прибули понад 160 робіт від майже 100 художників із 30 країн світу. Реалізується мail-art проєкт «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk» спільно Сумською мережею арт-локацій (художник К.Аленінський).

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут