Серед учасників mail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk» – італійська художниця Serena Rossi

0
219

В рамках міжнародного мail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», до Лебединського художнього музею прибули роботи італійської художниці мail-art – Serena Rossi (Milano, Italy).

Serena Rossi народилася 6 березня 1972 року в Мілані, де сьогодні живе і працює. Вивчала візуальне мистецтво, в т.ч. гравюру в  Fondazione Pomodoro di Milano, в 2010 році та в 2013 році разом з Silvia Petronici в Болоньї. В 2014 році опублікувала «Посібник для художників» у Circoloquadro в Мілані та в 2016 році на монотипії з Leo Ragno в Fondazione Federica Galli di Milano, а також ілюстрації з Javier Pabala в Лонато в арт-просторі Duina. З 2002 року бере участь у персональних і групових виставках в Італії та за кордоном, а деякі з її робіт є частиною приватних і державних колекцій, включаючи музей di Camo e quello di Gravina di Puglia.

Водночас, у 2012 році Serena Rossi отримала кілька нагород за свої вірші та опубліковані у різних антологіях та в серії сучасних поезій Elio Pecora. У 2015 вийшла друком її перша книжка поезій «У стані спокою безмежного», у 2016 році вона видає другу збірку у вигляді електронної книги «Я попросила море плакати» та «П’ять віршів», у 2017 році «Є не тільки герої» (вид. NullaDie та «Lamine»), у 2018 році – «Ми не» (вид. NullaDie), у 2019 році «П’ять віршів», у 2020 році – «Червоні маки дизайн» (вид. NullaDie) та «Дванадцять конфайнментів»; у 2021 році опублікувала як куратор і один із семи авторів «Голоси із ув’язнення» (за ред. NullaDie) та «Тобі не потрібен страх» (під ред. NullaDie). Її колекція представлена ​​в англійській електронній книзі доктора Kousik Sastri.

Нагадаємо, арт-проєкт до 140-річчя Давида Бурлюка (1882-1967) реалізується Лебединським художнім музеєм спільно з Сумською мережею арт-локацій. Триватиме він до 01 липня 2022 року, й завершиться виставкою мейл-арту у залах Лебединського художнього музею.

Умови участі у проєкті прості: відправити звичайною поштою творчі конверти, авторські листівки, невеличкі малюнки на вказану нижче адресу. Формат вільний. Адреса Лебединського міського художнього музею імені Б.К.Руднєва: площа Волі, 17, м. Лебедин, Сумська обл., Україна, 42200 (Lebedyn Art Museum, postcode 42200, 17 Volia square, Lebedyn, Sumy region, Ukraine).

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

______________________________________________________________

Підтримати Лебединський міський художній музей можна:

– через сервіс міжнародної електронної платіжної системи PayPal – lebedyn.com.ua@gmail.com 

– та краудфандинговий майданчик PATREON – https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

Будемо надзвичайно вдячні, навіть за найменшу допомогу!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут