Рами для робіт Кричевських

0
231

Не так давно ми повідомляли про неймовірно щедрий дарунок, який отримав Лебединський художній музей імені Б.К.Руднєва під час війни, а саме – сім живописних і графічних робіт представників мистецької династії Кричевських.

Зокрема, на початку травня 2022 року музей отримав шість акварельних робіт Миколи Кричевського (1898-1961): «Венеція» (1948), «Річка Сена» (1951), «Набережна ріки» (1947), «Міст через річку» (1949), «Міська вулиця» (1947), «Околиця міста» (1934); та одну живописну роботу Василя Кричевського мол. (1901 — 1978) «Етюд. Каліфорнія» (1968). Роботи музею передав у дар ветеран музейної справи та колишній співробітник музею – Ювеналій Голод. Йому ж ці роботи у 1998 році подарувала Катерина Кричевська-Росандіч (1926-2021).

Та сьогодні ця історія отримала продовження. Всі сім робіт були обрамлені та оформлені, й можна сказати, набули експозиційного вигляду. Рами для цих робіт були оплачені в тому числі й за благодійні кошти небайдужих людей.

В художньому музеї дякують всім, хто в умовах війни не залишився осторонь від цієї події та долучився до справи із оформлення робіт відомої української мистецької родини – Кричевських. Ближче познайомитися із новими поповненнями збірки Кричевських, можна буде всім охочим, але лише після відновлення роботи музею.

Чекаємо на Вас у музеї після Перемоги!

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

______________________________________________________________

Підтримати Лебединський міський художній музей можна:

– через сервіс міжнародної електронної платіжної системи PayPal – lebedyn.com.ua@gmail.com 

– та краудфандинговий майданчик PATREON – https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

Будемо надзвичайно вдячні, навіть за найменшу допомогу!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут