Перша робота із Швеції до mail-art проєкту «Futurism: David Burliuk – 140»

0
218

В рамках міжнародного мail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», до Лебединського художнього музею прибула робота шведського художника майл-арту – Henry Grahn Hermunen (Стокгольм, Швеція).

Символічна робота – це футуристичний колаж із «Пейзажу з будинком» (1931) Давида Бурлюка та портрету «Дора» (1939) Пабло Пікассо, створений 24 лютого 2022 року – у день початку військової агресії росії проти України. Дора Маар – молода французька художниця, у яку був закоханий Пабло Пікассо, зображена у жовто-блакитному вбранні, як і кольори українського та шведського прапорів.

На звороті роботи – тепле послання художника до організаторів мail-art проєкту та українців зі словами підтримки… а також кілька свиней із обличчями політичних діячів росії.

Робота прибула до музею 04 травня 2022 року, на 70-й день війни.

Нагадаємо, арт-проєкт до 140-річчя Давида Бурлюка (1882-1967) реалізується Лебединським художнім музеєм спільно з Сумською мережею арт-локацій. Триватиме він до 01 липня 2022 року, й завершиться виставкою мейл-арту у залах Лебединського художнього музею.

Умови участі у проєкті прості: відправити звичайною поштою творчі конверти, авторські листівки, невеличкі малюнки на вказану нижче адресу. Формат вільний. Адреса Лебединського міського художнього музею імені Б.К.Руднєва: площа Волі, 17, м. Лебедин, Сумська обл., Україна, 42200 (Lebedyn Art Museum, postcode 42200, 17 Volia square, Lebedyn, Sumy region, Ukraine).

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

______________________________________________________________

Підтримати Лебединський міський художній музей можна:

– через сервіс міжнародної електронної платіжної системи PayPal – lebedyn.com.ua@gmail.com 

– та краудфандинговий майданчик PATREON – https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

Будемо надзвичайно вдячні, навіть за найменшу допомогу!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут