Нові учасники із Італії та Іспанії до mail-art проєкту «Futurism: David Burliuk – 140»

0
224

В рамках міжнародного мail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», до Лебединського художнього музею прибули чергові роботи художників майл-арту із Італії та Іспанії – Angela Caporaso (Caserta, Italy) та Mikel Untzilla (Legazpi, Spain).

Це вже 11-й учасник із Італії та 4-й із Іспанії.

Angela Caporaso — італійська художниця, яка зосереджується на мейл-арті, книжковій ілюстрації та візуальній поезії. Працює із засобами колажу, треш-арту та цифровими форматами у змішаній техніці.

Мистецтво Angela Caporaso завжди вирізняється постійними дослідженнями та експериментами. З моменту її перших виставок, які датуються 1980-ми роками, вона демонструвала постійне прагнення пошуку до нових виразних мов. Це постійне дослідження привело Angela Caporaso до того, що у її мистецтві знак був перекритий кольором, шрифт — зображенням, література — живописом, наче одного засобу було недостатньо, щоб виразити її складний світ уяви.

Angela Caporaso (Caserta, Italy) (та головне зображення)

Вона працювала на твори головних сучасних письменників і присвятила деякі зі своїх виставок Альберу Камю, Емілі Дікінсон, П’єру Вітторіо Тонделлі. Під впливом поп-арту вона вставила у свої роботи типові коміксові «бульбашки», а також рекламні посилання, деконтекстуалізувавши та перетворивши на належну художню мову.

Angela Caporaso працювала з простими речами, інертними предметами, які набували нового сенсу і значення завдяки втручанню митця. Сайт художниці – www.angelacaporaso.com

Mikel Untzilla – художник мail-art з Легаспі в Іспанії. Він є членом IUOMA (Міжнародної спілки мail-art художників), а його мистецтво вже стало частиною багатьох проектів та виставок по всьому світу. Художник надіслав нам авторську листівку, натхненну рухом «WAVE» (хвиля), з написами та типографікою. Сайт художника – https://iuoma-network.ning.com/profile/MikelUntzilla

Mikel Untzilla (Legazpi, Spain)

Нагадаємо, арт-проєкт до 140-річчя Давида Бурлюка (1882-1967) реалізується Лебединським художнім музеєм спільно з Сумською мережею арт-локацій. Триватиме він до 01 липня 2022 року, й завершиться виставкою мейл-арту у залах Лебединського художнього музею.

Mikel Untzilla (Legazpi, Spain)

Умови участі у проєкті прості: відправити звичайною поштою творчі конверти, авторські листівки, невеличкі малюнки на вказану нижче адресу. Формат вільний. Адреса Лебединського міського художнього музею імені Б.К.Руднєва: площа Волі, 17, м. Лебедин, Сумська обл., Україна, 42200 (Lebedyn Art Museum, postcode 42200, 17 Volia square, Lebedyn, Sumy region, Ukraine).

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

_____________________________________________________________

Підтримати Лебединський міський художній музей можна:

– через сервіс міжнародної електронної платіжної системи PayPal – lebedyn.com.ua@gmail.com  

– та краудфандинговий майданчик PATREON – https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

Будемо надзвичайно вдячні, навіть за найменшу допомогу!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут