Нові експонати поповнили колекцію художнього музею

0
257

Попри повномасштабну війну, розв’язаною росією проти України, в музейному житті все ще лишається місце для оптимізму та надії на краще майбутнє. І одним із таких аспектів, є поповнення музейної колекції, що продовжується у цей не простий час.

Так, 16 листопада 2022 року на облік у Лебединському міському художньому музеї імені Б.К.Руднєва були прийняті ще 5 музейних предметів. Серед надходжень: твори живопису, декоративно-прикладного мистецтва та предмети археології, подаровані музею за останні місяці.

До основного фонду художнього музею включені 2 предмети. Зокрема, живописна робота Івана Гапоченка (Заслужений художник України, голова Сумської обласної організації НСХУ) «Обпалені війною» (дарунок автора). Робота експонувалася на кількох виставках, в тому числі й міжнародних. В Лебедині вона була представлена на виставці «Колір пам’яті» (17.02.2022), що присвячувалася 70-літтю митця.

Скіфська прив’язна сокира (ІІІ ст. до н. е.)

Також до групи зберігання «Археологія» прийнята скіфська прив’язна сокира (ІІІ ст. до н. е.), яку передав до художнього музею сумський художник та куратор Мережі арт-локацій – Костянтин Аленінський.

Сумський художник та куратор Мережі арт-локацій – Костянтин Аленінський

До науково-допоміжного фонду включені три роботи:

композиція «Т-72» авторства – ЗСУ. Це зплавлені разом нутрощі башти танку Т-72, після потрапляння в нього протитанкового снаряду. Символічний «натюрморт», оформлений у раму, передав до музею керівник одного з лебединських підприємств та активний учасник волонтерського руху – Валерій Чалий.

Натюрморт «Т-72» авторства – ЗСУ

дві вишиті ікони Божої матері від лебединської майстрині Наталії Алексейчик – учасниці регіональних виставок народної творчості.

Із врахуванням останніх надходжень, колекція художнього музею нараховує 2483 одиниць зберігання (2050 предметів основного фонду та 433 предметів – допоміжного фонду), в тому числі твори живопису, графіки, скульптури, старовинних художніх меблів, кераміки від XVII до ХХІ століття.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут