Ще один канадський учасник проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk»

0
218

В рамках міжнародного мail-art проєкту «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», до Лебединського художнього музею прибули роботи канадського художника мail-art – Carl Baker (Peterborough, Ontario, Canada)

Carl Bakerвідомий канадський художник мail-art, що створює свої роботи, як у традиційній, так і в цифровій техніці. Наприклад, ми отримали половину робіт художника, створених у традиційній техніці (акварель, гуаш, туш), а половину, виконаних за допомогою цифрових форм дизайну (тому це можна вважати електронними зображеннями). Та все ж багато робіт, як повідомляє сам Карл Бейкер, він ще виготовляє у звичній техніці та відправляє традиційною поштою.

– Більшість робіт, ще надходять звичайною поштою, пише Carl Baker, – і ми, безумовно, заохочуємо «традиційне» мистецтво пошти. Проте ми не маємо упередженості проти електронного спілкування та жанрів цифрового мистецтва. Багато художників мailart, експериментують і пишуть про методи обміну, які вони називають E-Mail Art і Digital Mail Art.

Що особливо спантеличує, коли справа доходить до цієї теми, так це заяви щодо смерті мейл-арту через Інтернет та цифрові технології. Проте, багато художників впевнені, що Інтернет стимулює відродження мейл-арту. Художники традиційної пошти – наприклад, ветерани, як-от Carl Baker – вміло пристосувалися до одночасного функціонування в обох світах. Тож, мистецтво мail-art продовжує своє існування.

Нагадаємо, арт-проєкт до 140-річчя Давида Бурлюка (1882-1967) реалізується Лебединським художнім музеєм спільно з Сумською мережею арт-локацій. Триватиме він до 01 липня 2022 року, й завершиться виставкою мейл-арту у залах Лебединського художнього музею.

Умови участі у проєкті прості: відправити звичайною поштою творчі конверти, авторські листівки, невеличкі малюнки на вказану нижче адресу. Формат вільний. Адреса Лебединського міського художнього музею імені Б.К.Руднєва: площа Волі, 17, м. Лебедин, Сумська обл., Україна, 42200 (Lebedyn Art Museum, postcode 42200, 17 Volia square, Lebedyn, Sumy region, Ukraine).

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут