У художньому музеї змонтовано третій внутрішній портал

0
316

16 лютого 2022 року, у Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва змонтовано третій і останній внутрішній портал. Спроектовані портали, продовження проєкту реконструкції вестибюлю художнього музею, проведеної кілька місяців тому.

Автор концепції порталів та безпосередній виконавець робіт – лебединський майстер Сергій Буката (засновник сімейного підприємства «Бук»). Нагадаємо, перший портал був змонтований у листопаді 2021 року – до 103-річниці з дня заснування художнього музею, другий портал втановили минулого тижня – 10 лютого 2022. Виготовлені портали із твердих порід дерева (дуб та ясень) й декоровані шпоном.

Стилістично, портали є продовженням концепції вхідного дверного блоку, також виготовленого для музею Сергієм Букатою. Портал поєднує у собі елементи класицизму та стилістичні рішення європейського ампіру. Він є уособлення справжньої музейної пишності.

Встановлений сьогодні портал, поєднує вестибюль художнього музею та залу №1 «Мистецтво XVIII століття». Як і попередні портали, він має насичений горіховий колір. Декорований різьбленням та декоративними елементами із цінних порід деревини. Портал здатний привертати увагу не лише своєю красою, а й дизайнерськими рішеннями та стилем. По суті, це ще один витвір мистецтва, що прикрасив Лебединський міський художній музей імені Б.К. Руднєва.

Допомагали майстру із монтажем порталу – працівники підприємства «Бук»: Іван Савенко та Сергій Подобний.

У художньому музеї щиро дякують Сергію Букаті, працівникам ТМ «Бук», а також всім, хто долучився до процесу виготовлення та монтажу порталу.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут