«Покинута хата» (2006) Півторак Сергій Миколайович (нар. 1969)

0
1693

Розмір: 70,0 х 80,0 см
Полотно, олія
В колекції:
 надходження з 2007  року

Неможливо уявити собі наші сади без квітучого бузку. Бузок – улюблений кущ, що росте майже біля кожної оселі  в Україні, його квіти кожної весни милують очі, наповнюють повітря тонким ароматом. Коли зацвітає бузок, кожен кущ нагадує величезний букет.

Талановитий роменський художник Сергій Півторак у 2006 році написав чудову картину «Покинута хата» (із серії «Покинуті»). Любов до української природи надихнула його на створення роботи, головним героєм якої є розкішний кущ рожевого бузку.

Картина написана в кращих традиціях реалістичного живопису. Дуже виразно виглядає прекрасний, у розпалі цвітіння весняний кущ бузку біля старої, майже розваленої хати. Сама назва та сюжет картини відтворюють трагізм покинутої хатини, яка похилилась набік, немов сумуючи за господарями. Художник концентрує нашу увагу саме на буйній яскравій зелені та  бузку, який майже наполовину прикриває собою стару хатину та немов дає надію на відбудову, відродження та краще майбутнє. Створюється таке враження, ніби це не картина, а куточок покинутого села, де запашний кущ бузку ось-ось почне колихатися від легкого подиху вітру.

Картина надзвичайно цікава і гармонійна. Дивлячись на неї, розумієш, що не потрібно шукати чогось незвичайного в рідкісних, екзотичних рослинах. Просто озирніться навколо і відчуйте таку чудову, рідну красу навколо себе.  

Сергій Миколайович Півторак – художник, скульптор, член Національної Спілки художників України. Народився 30 серпня 1969 року в селі Вощилиха Роменського району Сумської області. У 1997 році закінчив художньо-графічний факультет Харківського державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди. Одночасно навчався в Харківському художньому училищі, яке закінчив у 1998 році. Серед його вчителів були Петро Шигимага,  Марк Константинопольський, В. Хмельницький та інші.

Стиль робіт художника коливається від класичного реалізму до імпресіонізму. Брав участь у багатьох виставках в Україні та за її межами. У Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва зберігається шість його живописних робіт.

Ближче познайомитися з живописним полотном «Покинута хата» Сергія Півторака, а також іншими роботами художника, можна в Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва (звісно, після того, як угамуються наші «неадекватні сусіди»). Музей знаходиться за адресою: м. Лебедин, пл. Волі, 17, тел. 2-18-81

Алла Подвезько, старший науковий співробітник ЛМХМ

____________________________________________________

Підтримати Лебединський міський художній музей можна:

– через сервіс міжнародної електронної платіжної системи PayPal – lebedyn.com.ua@gmail.com 

– та краудфандинговий майданчик PATREON – https://www.patreon.com/LebedynArtMuseum

Будемо надзвичайно вдячні, навіть за найменшу допомогу!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут