Подаруй Ледньову – раму

0
288

Сьогодні, у день 100-річного ювілею Дмитра Яковича Ледньова (1922-2009) Лебединський міський художній музей імені Б.К. Руднєва звертається до лебединців, підприємців, депутатів та чиновників та всіх, хто особисто знав Дмитра Яковича – проявити добру волю та подарувати раму на ювілей художника.

Дмитро Якович Ледньов (19.02.1922 р. – 23.10.2009, с. Хотінь Сумського району, Сумської області) – живописець, педагог, мистецтвознавець, поет, колишньому директор Лебединського художнього музею (1965-1976 рр.), та – ціла епоха в розвитку культури нашого міста.

У колекції художнього музею знаходиться 18 живописних та 2 графічні роботи художника. Всі вони будуть представлені 22 лютого 2022 року на виставці «Творчий портрет Дмитра Ледньова», що присвячена 100-річчю художника. Проте, експоновані вони в таких рамах, на які «без сліз не глянеш»….

Вартість однієї багетної рами для робіт Ледньова, становить приблизно 250 – 300 грн., залежно від розміру. Проте, замінити їх у музею не має жодної можливості. Адже, бюджет не прийнятий, музей існує на 1/12, якої не вистачає ні на що. Ще один бонус – «спасибі» нашому казначейству – вже місяць заблоковані спецрахунки, тож витратити на рами ті мізерні кошти, що надходять від продажу квитків, музей також не може.

Проте, в музеї сподіваються, що серед лебединців знайдеться принаймні 20 осіб, можливо серед них будуть навіть депутати та чиновники, що допоможуть на 100-річний ювілей Дмитра Ледньова – обрамити його роботи.

Обрати роботу Дмитра Ледньова, яку забажаєте обрамити – можна самостійно. Оплатити послуги по виготовленні рами можна або через багетну майстерню або в інший зручний для кожного спосіб (зокрема, і через скриньку пожертв у художньому музеї).

Долучайтеся до шляхетної справи!

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут