Оформлення музейних предметів

0
241

Не так давно, під час відкриття Міжнародної виставки mail-art «Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk», музейники акцентували увагу гостей вернісажу на «Портреті Давида Бурлюка» (2021), роботи Дмитра Маковецького, який зустрічав відвідувачів події. На жаль, тоді – навіть на момент відкриття виставки, портрет лишався не обрамленим.

Маковецький Дмитро «Портрет Давида Бурлюка» (2021), колекція ЛМХМ

На щастя, історія мала продовження. Завдяки зусиллям небайдужих людей, вдалося знайти кошти на обрамлення цього портрету. Разом із «Портретом Давида Бурлюка», вдалося також обрамити ще кілька робіт, що знаходилися у методкабінеті художнього музею. Зокрема, мова йде про роботи Леонтія Віштала (1914-2005) «Автопортрет», 1943 та «Гранат і хурма», 1992, Івана Гапоченка «Пейзаж», 2007, Алана Конопчинського «Воля, злагода, добро», 2017 та 4 мініатюри Володимира Веселки (1923-?) «Гірське озеро», «Крутий берег», «Море вранці» та «Пейзаж» (всі 1950 року).

Віштал Леонтій (1914-2005) «Автопортрет», 1943 та «Гранат і хурма», 1992, колекція ЛМХМ

Загалом, ще 9 робіт були обрамлені та оформлені, й можна сказати, набули експозиційного вигляду. Рами для цих робіт були оплачені в тому числі, як за благодійні кошти небайдужих людей, так і кошти музею.

 

В художньому музеї дякують всім, хто в умовах війни не залишився осторонь від цієї події та долучився до справи із оформлення музейних творів. Ближче познайомитися із цими творами можна буде або за попереднім записом, або вже після відновлення роботи музею.

.

 

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут