Знайомимося із учасниками виставки мail-art у Лебедині: Ryosuke Cohen

0
243

На початку січня 2022 року Лебединський міський художній музей імені Б.К. Руднєва, спільно із Сумською мережею арт-локацій (куратор – сумський художник Kosta Aleninski) оголосили про старт мail-art проєкту “Futurism: 140-th Anniversary of the Artist David Burliuk”, що присвячений 140-річчю Давида Давидовича Бурлюка.

Мail-art проєкт має на меті відродити мистецьку переписку, яку вів Давид Бурлюк з усім світом. Умови участі у проєкті прості: відправити звичайною поштою творчі конверти, авторські листівки, невеличкі малюнки на адресу художнього музею. Формат вільний. Триватиме проєкт до 1 липня 2022. Його підсумком стане – відкриття виставки мейл-арт, 21 липня у залах Лебединського художнього музею на 140-річний ювілей Давида Давидовича! Вся експозиція увійде до музейної колекції.
 
У ці дні інформація про проєкт шириться у творчій спільноті митців Європи, США, Канади, й інших країн. Організотари проєкту кожного тижня отримують інформацію від потенційних учасників. Та поки інші ще готуються, 4 учасника вже відправили свої роботи в Лебедин, і серед них – японський художник Ryosuke Cohen/Ресуке Коен (幸 円 良 介 яп. нар. 9 червня 1948, Осака, Японія) – викладач мистецтва, графік, насамперед відомий як художник мейл-арту своїм проектом «Brain Cell».
Ryosuke Cohen/Ресуке Коен
Його авторський колаж 25 січня 2022 року вже прибув у Лебедин, і знаходиться у художньому музеї. 21 липня 2022 року ця робота буде представлена в експозиції виставки мail-art проєкту.
 
Ryosuke Cohen – викладач образотворчого мистецтва (з 1974 року). У 1970-х він відкрив для себе мейл-арт (за посередництвом канадського художника Байрона Блека). Ранні роботи Ryosuke Cohen являють собою мікс традиційних японських образів, ікон сучасності та цифр. Ще з того часу вони несуть його відомий підпис-монограму – латинську літеру «С».

Ряд власних ідей Коен осмислив, через взаємодію Космосу із художниками японської авангардної групи Гутай і з представниками руху Флуксус. У 1987 року художник здійснив першу творчу поїздку країнами Європи (другу – 1997 р.), а 1989 року – країнами Північної Америки. Продовжує працювати над своїм “Fractal Portrait Project” (портретним проектом) у поїздках по Північній Америці та Європі (2001/2002 та 2003/2004 рр.). Понад 25 років художник викладає мистецтво японським школярам. Живе і працює в місті Асія (Японія).

Лебединський міський художній музей імені Б.К.Руднєва радіє участі Ryosuke Cohen у проєкті та роботі сучасного японського митця у лебединській колекції.
 
Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут