Запрошуємо на виставку живопису Івана Гапоченка «Колір пам’яті»

0
335

17 лютого 2022 року Лебединський міський художній музей ім. Б.К. Руднєва гостинно запрошує всіх охочих на відкриття виставки живопису голови Сумської обласної організації Національної спілки художників України Івана Гапоченка «Колір пам’яті», що присвячена 70-річчю художника.

Іван Гапоченко — один із найвідоміших сучасних митців Сумщини. Його стиль добре впізнаваний, а роботи завжди вирізняються власною художньою манерою, характерні ознаки якої частіше проявляються у пейзажних композиціях та натюрмортах. В них поезія та краса природних форм і кольорів стали невичерпним джерелом творчості митця.
 
Народився живописець 27 листопада 1951 року у с. Семиротівка, що на Лебединщині. Навчався у художній студії у Сумах (у Бориса Данченка), згодом у Київському державному інституті театрального мистецтва І.Карпенка-Карого.
 
З 2004 року Іван Гапоченко – голова Сумської організації НСХУ, а з 2009 року – Заслужений художник України.
 
Виставка є своєрідним підсумком плідної багаторічної творчої діяльності Івана Івановича. Експозиція нараховує 20 живописних полотен, різних років, починаючи з 1980-х і до сьогодні. Вони виявляють пошуки власної художньої мови та життєві рефлексії митця. Виставка демонструє все багатство живописних жанрів. Захоплюють багатим колоритом майстерно виконані пейзажі, в яких автор змальовує красу рідного краю, композиційною довершеністю вирізняються натюрморти, оригінальністю просторових рішень вражають тематичні картини, які є втіленням глибоких філософських розмислів та переживань художника.
 
Відвідати виставку живопису Івана Гапоченка «Колір пам’яті», можна буде у Лебедині з 17 лютого до 17 березня 2022 року. Будемо раді вас бачити у Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва, за адресою: м. Лебедин, пл. Волі, 17, тел. 2-18-81. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть ваш коментар!
Будь ласка, введіть ваше ім'я тут